S-au descoperit simptome noi ale coronavirusului! Specialiștii trag un semnal de alarmă
Potrivit unui studiu recent, cercetătorii au descoperit o nouă serie de simptome specifice persoanelor infectate cu noul coronavirus. Aceștia susțin că dacă ochii devin roșii, iritați, buzele sunt exagerat de uscate iar în interiorul gurii apar leziuni dureroase, este foarte posibil ca virusul să fie activ în organism.
Primele simptome ale infectării cu noul coronavirus apar între 2 și 14 zile de la contaminarea propriu-zisă. Perioada în care toate simptomele își pot face apariția se numește perioadă de incubație, timp în care se poate depista dacă o persoană este bolnavă sau nu.
Care sunt simptomele noi ale coronavirusului!
Noile studii susțin că unii pacienți au dezvoltat alte simptome, în afara celor cunoscute deja. Astfel, dacă aspectul ochilor, al buzelor și al mucoasei bucale suferă modificări, este foarte posibil să fiți infectat.
Mai mult decât atât, din ce în ce mai multe persoane acuză dureri în interiorul gurii, provocate de unele leziuni ce apar pe mucoasă.
Leziunea se numește enantem, iar conform specialiștilor de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid, acest fenomen poate fi inclus pe lista principalelor simptome ale coronavirusului.
Totodată, oamenii de știință au descoperit că o treime dintre pacienții infectați, care au prezentat erupții cutanate pe mâini și picioare, au acuzat și crăpături în colțurile gurii. Acest simptom însă, apare preponderent spre sfârșitul bolii, la aproximativ două săptămâni de la apariția primelor simptome. Și la nivelul ochilor s-au raportat modificări semnificative, și anume conjunctivită, inflamație, uscaciune, usturime și înroșire, potrivit express.co.uk.
Terapia care ar grăbi vindecarea pacienți infectați cu noul coronavirus
Potrivit cercetărilor, radioterapia este un factor care ar favoriza vindecarea persoanelor care sunt bolnave cu noul coronavirus. Un studiu efectuat de experți au arătat că s-ar vindeca mai repede. La studiu au luat parte 10 pacienți care sufereau de pneumonie. Rezultatele au fost comparate cu cele ale altor persoane care au beneficiat de același tratament ca cele 10 persoane, mai puțin radiațiile.
În medie, pacienții care au făcut și radioterapie s-ar fi vindecat mai repede, în trei zile, spre deosebire de ceilalți, care s-au vindecat în 12 zile. Persoanele care au făcut și radioterapie au avut un risc de 10% să ajungă să folosească ventilarea mecanică, spre deosebire de grupul de control, unde procentul este de 40%. De asemenea, cei 10 pacienți care erau au beneficiat de radioterapie se aflau într-o stare mai gravă decât ceilalți, dar și mai în vârstă.